Vi söker en…

Mekanisk Konstruktör till Sala Brand

Välkommen till Sala Brand! Vi är marknadens totalleverantör för allt inom brand och räddning. Vi har vår produktion lokalt men våra kunder finns över hela Sverige och även internationellt. 

Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng i ett företag som med sina innovativa och unika lösningar har gjort företaget marknadsledande inom flera områden?
Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med god stämning i ett bolag som är i stark tillväxt!
På Sala Brand utvecklar och marknadsför vi räddningsfordon och personlig skyddsutrustning. Vi ser oss själva som marknadens totalleverantör för allt inom brand och räddning där vi kan tillhandahålla alla typer av fordon tillsammans med Rosenbauers hela tillbehörsprogram som komplement. Genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete utvecklar och förbättrar vi ständigt vår verksamhet så att vi lever upp till våra kunders förväntningar och krav samtidigt som vi sätter vår personals kompetens och välbefinnande i fokus.
Tjänsten
Baserat på ordererkännandet tillika projektordern skapas först layoutritningen i AutoCad (2D). Utifrån chassispecifikationerna anpassas sedan karossen (påbygget) till chassit där även en viktberäkning tas fram för att säkerställa fordonets totalvikt. Karossen ritas sedan ut i Solidworks som 3D modell för att bättre kunna överblicka skåpets uppbyggnad och konstruktion.
Många av våra övriga detaljer och tekniska lösningar är redan standardiserade och sammanställda i objektets ritningsförteckning inför produktionen. Konstruktionsenheten ansvarar även för att rita ut aktuellt el, pneumatik och rörschema tillsammans med programmeringen av funktion och styrsystem.
Som konstruktör hos oss är du strategiskt och operativt ansvarig för mekanisk konstruktion utifrån Sala Brands fastställda riktlinjer. Du leder arbetet, ansvarar för att projektets kostnader ligger inom beslutad budget samt att arbetet blir färdigt enligt fastställda tidsplaner.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Ansvara för att vi håller oss uppdaterade på lagförändringar
• Utfärda och inhämta erforderliga intyg för registreringsbesiktningar samt ägarbyte
• Sammanställning av dokumentation i pärmar till leveransklara produkter
• Korrespondens med myndigheter, dispenser o dyl.
• Skapa underlag för inköp (mekaniska ritningar m.m.)
• Produktutveckling och utvärdering
Kvalifikationer:
Vi tror att du som söker tjänsten har
• några års erfarenhet av konstruktion.
• mycket goda kunskaper i Autocad, Solidworks samt andra program för konstruktion.
• goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• ett driv och en vilja att lära och utvecklas.
Om Sala Brand
Sala Brand AB har en gedigen historia och tradition som kan spåras tillbaka till 40-talets påbyggarbransch. Enheten för brand och räddningsfordon bildade eget bolag (Sala Brand AB) 1995 där 41 anställda omsätter ca. 162 MSEK. Sala Brand AB är idag ett modernt företag som lever upp till marknadens krav på kvalitet, teknik, flexibilitet och höga servicegrad.
Våra kunder är främst kommuner, flygplatser och industribrandkårer. Sala Brand AB är generalagent för de internationellt världsledande företagen Rosenbauer och Magirus.
Våra innovativa lösningar i funktion, handhavande och driftsäkerhet har gjort företaget marknadsledande inom flera områden. Bland våra unika lösningar som vi genom åren lanserat finner ni programmerbara styrsystem, automatiska släcksystem, pekskärm med informationsdisplay och klimatskyddad utrustning på gångbart tak med fjärrstyrd utrustning.
Utmärkande för våra produkter är kvalitet, personligt hantverk i aluminium och rostfritt stål, driftssäkerhet i optimal funktion, enkelt handhavande och en tidsenlig tilltalande yttre design. Även våra möjligheter att alltid tillgodose speciella önskemål med kundanpassade lösningar och vår höga personliga servicegrad är ett tydligt kännetecken. Den tekniska utvecklingen sker fortlöpande i dialogen mellan våra kunder och medarbetare och genom vår kundsupport som är verksam över hela Norden säkerställer vi vårt långsiktiga samarbete med våra kunder efter varje leverans.
Skicka er ansökan till: kai@salabrand.se