Basbil/Släckbil.

Våra BAS-bilar är en släck och räddningsbil som är byggd efter speciella krav med ett grundutförande som tagits fram av Räddningsverket. BAS bilarna byggs i flera olika modeller där främst tankvolym och chassimodell skiljer dom åt. Gemensamt för samtliga är bl.a. dubbelhytt, mittmonterad pump och värmehållningssystem i hytt och påbyggnad.

BASBIL 2

Vår Bas 2 modell levereras i grundutförandet färdig från Rosenbauer och kallas Compactline. Bilen är byggd på ett Renault chassi och CrewCab hytt med plats för 1+5 personer. Påbygget är tillverkat i aluminium och inkluderar 3 st jalusidörrar.

Dom två sidodörrarna har elektrisk manövrering medan bakdörren och den utfällbara uppstigningsstegen sköts manuellt. Fordonet är utrustat med en fast monterad centrifugalpump (Rosenbauer N20) med en kapacitet på min 1,200 l/min vid 10 bar och skumblandningssystem Fix-Mix 1+3%. Tanken rymmer 1,000 liter vatten och 100 liter skum med avläsbara nivåmätare i bakskåpet där även tryckuttag (2 st DN 50) och slangrullen på 30 m finns placerad. Fordonets släcksystem styrs via LCS manöverpanel (CAN Bus). Värmehållningssystemet i hytt och påbyggnad är testad enligt SRV:s krav som skall hålla +2°C vid en yttertemperatur av -30°C och en hastighet av 70 km/tim.

UTRUSTNING

Andningskydd

Andningsskydd placerade på utsvängbar hållare.

Jalusidörrar

Elektriskt manövrerad jalusidörr för enkel åtkomlighet av utrustning.

Lös utrustning

Diverse kundanpassad tillhandahållen utrustning.

Släckutrustning UHPS

Släckutrustning UHPS (Ultra High Pressure System). Högtrycksaggregat 38 l/min flöde vid 100 bars tryck, monterat integrerat i bakre fack.

Bilder

VIDEO

DOKUMENT

Publika dokument för BAS bil/Släckbil.
Nedan finns länkar till dokument för påseende och nedladdning relaterade till BAS 2.

Inget dokument just nu.