FLYGPLATSBRANDBIL.

Sala Brand kan tillhandahålla ett flertal olika modeller av flygplatsbrandbilar. Vår egen ”SwedCat” och Rosenbauers världsunika ”Panther” är två av våra främsta produkter. Gemensamt för flygplats-brandbilarna är att kunna utföra snabba och effektiva insatser med påföring av släckmedel vid flygplatsolyckor.

BUFFALO

Buffalo byggs i grundutförandet på Scania chassi P490 6×6 HHZ EU6. I hytten monteras 3 st hållare för andningsapparat på bakvägg och förvaringsskåp med bygelhållare för andningsapparat på vardera gavel.
Påbygget är tillverkat i aluminium och inkluderar ett främre och ett bakre materielskåp i förhållande till vattentanken. 5 stycket skåpfack med jalusidörrar, 2 st / sida samt 1 st baktill i grundutförandet. Skåpen är i tillämpliga delar invändigt klädda med exponent verktygspanel med rostfri plåt som golv och tröskellister. Skåptaket som är täckt med halksäker 3/5 mm aluminiumdurkplåt nås genom 1 st utfällbar uppstigningsstege på skåpets bakstam. Fordonet är utrustat med gummiupphängd mittmonterad pump (Rosenbauer R 600) med en kapacitet på min 6,000 l/min vid 10 bar. Vätsketankarna är monterade mellan främre och bakre skåpet med flexibel infästning i chassit där vattentanken rymmer 10,600 liter och skumtanken 630 liter. Fordonet är utrustat med en vatten/skumkanon Rosenbauer RM 60 C monterad framtill på hyttaket (kapacitet 4,000 l/min vid 10 bar, kastlängd min. 60 m) och en frontkanon Rosenbauer RM 15 C i fronten (kapacitet 1,500 l/min vid 10 bar, kastlängd min. 40 m). Kanonerna manövreras med manöverhandtag/joystick från hytten. Fordonets programmerbara elsystem med CAN-bus kommunikation styr fordonets släcksystem genom display placerad i hytten.

UTRUSTNING

Bakskåp

Höger bakre sidoskåp

Vänster bakre sidoskåp

Höger främre sidoskåp

Vänster främre sidoskåp

Bilder

DOKUMENT

Publika dokument för Buffalo
Nedan finns länkar till dokument för påseende och nedladdning relaterade till Buffalo.

Inget dokument för tillfället.