FLYGPLATSBRANDBIL.

Sala Brand kan tillhandahålla ett flertal olika modeller av flygplatsbrandbilar. Vår egen ”SwedCat” och Rosenbauers världsunika ”Panther” är två av våra främsta produkter. Gemensamt för flygplats-brandbilarna är att kunna utföra snabba och effektiva insatser med påföring av släckmedel vid flygplatsolyckor.

PANTHER

Påbyggnaden inklusive den rymliga hytten är monterad på ett godkänt specialchassi. Hytten är konstruerad med en aluminiumstruktur och speciell design med stora dörrar och bekväma insteg från båda sidor.

En stor välvd vindruta minskar risken för bländning och ett isolerande laminerat säkerhetsglas ger föraren bästa möjliga sikt. Sammantaget ger hytten en unik säkerhet och komfort för sin bemanning under resor och under räddningsinsatser. Ett noggrant val av komponenter, som en högpresterande dieselmotor, 6 växlad automatlåda, fast allhjulsdrift, hög presterande fjädring och singeldäck har gjort Panther till en enastående ledare i sin klass. Snabb acceleration tack vare stark motor i förhållande till vikt, utmärkt topphastighet, extrem rörlighet (off-road och normal vägkörning) och pålitligt bromssystem typ ABS tillåter räddningstemat att med säkerhet nå fram till olycksplatsen även under de tuffaste förhållandena. Alla komponenter till fordonet är förstklassiga produkter som ständigt har förbättrats och utvecklats för att göra fordonet pålitligt under vilket miljöförhållande som helst t ex öken, tropiska och saltvattenområden, hög höjd m.m. Chassits design möjliggör en enkel service av varje komponent för sig och man har i största utsträckning använt standarddelar för att minska underhållskostnader och kostnader för särskilda verktyg. Ett ROSENBAUER högpresterande ”släcksystem”, inklusive en centrifugalpump, en mängd olika tillgängliga kanoner, HRET som möjliggör insats från hög höjd. Detta tillsammans med ett helautomatiskt skumblandningssystem gör kanske markandens effektivaste och kraftfullaste räddningsfordon av sitt slag.

UTRUSTNING

Panorama-Hytt konstruktion: MAXVIEW

MAXVIEW Panorama vindruta och hela glasdörrar ger maximal synlighet för förare och operatör och garantera högsta säkerhetsstandard. Vindruta gjord av laminerat säkerhetsglas och dörrar av härdat säkerhetsglas. Hytt för förare och max. 5 besättningsmedlemmar 6 personer i hytten inom 10 sekunder. Konstruktion baserad på Finita Element Metoden (FEM) för att uppfylla ECE R29 ”Crash Test” krav.

RM 60 C

Fjärrstyrd takkanon med kapacitet 4000 l/min vid 10 bar. Manövreras med manöverhandtag i hytt. Funktioner såsom helt- och halvt flöde och steglöst reglerbar dysa. Flöde upp till 7000 l / min vid 10 bar. Arbetsområde horisontellt 270°, vertikalt -18° till +70°, helt halft flöde, spridd samlad stråle.

Hyttmanöver

Ergonomisk design är en viktig uppgift för säker drift. Automatiska kontroller hjälper besättningen att koncentrera sig på akuta insatser. Enmanskontrollerad med hjälp av LCS (Logic Control System) teknologin

Bilder

VIDEO

Videoklipp från test av Rosenbauer Flygplatsbrandbil ”Panther”.

DOKUMENT

Inget dokument för tillfället. (PDF)