SPECIALFORDON.

Våra möjligheter att utveckla och tillmötesgå våra kunders önskemål att bygga specialfordon är i princip obegränsade. Vi har genom åren levererat en rad olika specialfordon för brand och räddningsarbete såsom kranbilar, Unimog, mindre insatsbilar, specialutrustade fordon (dykbil) m.m.

TERRÄNGBIL

Terrängbilar byggs på speciellt chassi (typ Mecedes Unimog) som är anpassat för att klara släckningsarbeten i mycket kuperad terräng.

Påbygget är tillverkat i aluminium och inkluderar 5 st skåpfack med jalusidörrar, 2 st per sida samt 1 st baktill i grundutförandet. Då fordonet skall utrustas med en hydraulisk lyftkran utgår dock det bakre skåpet för att ge plats åt kranen. Skåpen är i tillämpliga delar invändigt klädda med exponent verktygspanel med rostfri plåt som golv och tröskellister. Skåptaket som är täckt med halksäker 3/5 mm aluminiumdurkplåt nås genom fordonets uppstigningsstege. Fordonet är oftast utrustat med en hydrauldriven pump typ Rosenbauer Fox som har en kapacitet på 1,300 l/min vid 10 bar. Vattentanken är placerade i ett avgränsat utrymme invändigt skåpbyggnationen där vattentanken rymmer ca 1,500-2,000 liter vatten.