Tankbil.

Tankbilen används främst för att förstärka assistera släckbilarna när det behövs stora mängder släckmedel. Tankvolymerna varierar normalt mellan 5.000-12.000 liter vatten och upp till 1.000 liter skumvätska. Tankbilarna är ofta utrustade med en kraftig vatten-/skumkanon för att kunna göra ett effektivt släckarbete. Tankbilarna byggs i princip på alla tunga lastbilschassin.

Tankbil 4×2

Tankbilsbyggnationen monteras på av kunden specificerat 2-axligt chassi. Påbygget inkluderar 2 st materielskåp där det ena placeras bakom hytten och det andra bakom vätsketanken.

Materielskåpen utgörs av totalt 6 st skåpfack med jalusidörrar, 2 st skåp per sida samt 2 st baktil. Skåpen är i tillämpliga delar invändigt klädda med exponent verktygspanel med rostfri plåt som golv och tröskellister. Skåptaket som är täckt med halksäker 3/5 mm aluminiumdurkplåt nås genom 2 st infällda uppstigningsstegarna i skåphörn baktill. Fordonet är i grunden utrustat med en fast mittmonterad pump (Rosenbauer N 30) som har en kapacitet på 3,000 l/min vid 10 bar. I det högra bakre skåpet är 3 st grovslangsuttag och 1 st smalslangsuttag monterade. Vätsketanken är monterad med skruvförband mellan främre och bakre matrielskåp. Tanken rymmer ca 7,500 liter vatten och 500 liter skum. Fordonets programmerbara elsystem med CAN-bus kommunikation styr fordonets släcksystem där manöverpanelen är placerad i det högre bakre skåpet.

UTRUSTNING

Takkanon

Kanon monterad på hyttak med mekanisk manövrering från förarplats i hytt. Fast monterad mellaninjektor med 3% och 6% skuminblandning.

Manlucka

Lätt öppningsbar manlucka i vattentank med diameter 600 mm.

Kanonslang

Flexibel slang till takmonterad kanon, enkelt demonterbar vid fällning av hytt.

Mellaninjektor

Mellaninjektor för skum med inställning 0%, 3% och 6%. Permanent monterad på tryckuttag.

Arbetsbelysning

Vridbar arbetsbelysning monterad på tanktak.

Truxbåge

Truxbåge H23-2 med plats för extraljus, blåljus etc.

Pekskärm

Bilder

VIDEO

Just nu finns ingen video.

DOKUMENT

Publika dokument för Tankbil 4×2
(Just nu finns inget dokument). Nedan finns länkar till dokument för påseende och nedladdning relaterade till Tankbil 4×2.

Just nu finns inget dokument för nedladdning.