Tankbil.

Tankbilen används främst för att förstärka assistera släckbilarna när det behövs stora mängder släckmedel. Tankvolymerna varierar normalt mellan 5.000-12.000 liter vatten och upp till 1.000 liter skumvätska. Tankbilarna är ofta utrustade med en kraftig vatten-/skumkanon för att kunna göra ett effektivt släckarbete. Tankbilarna byggs i princip på alla tunga lastbilschassin.

Tankbil 6×2

Tankbilsbyggnationen monteras på av kunden specificerat 3-axligt chassi. Påbygget inkluderar 2 st materielskåp där det ena placeras bakom hytten och det andra bakom vätsketanken.

Materielskåpen utgörs av totalt 6 st skåpfack med jalusidörrar, 2 st skåp per sida samt 2 st baktil. Skåpen är i tillämpliga delar invändigt klädda med exponent verktygspanel med rostfri plåt som golv och tröskellister. Skåptaket som är täckt med halksäker 3/5 mm aluminiumdurkplåt nås genom 2 st infällda uppstigningsstegarna i skåphörn baktill. Fordonet är i grunden utrustat med en fast mittmonterad pump (Rosenbauer N 30) som har en kapacitet på 3,000 l/min vid 10 bar. I det högra bakre skåpet är 3 st grovslangsuttag och 1 st smalslangsuttag monterade. Vätsketanken är monterad med skruvförband mellan främre och bakre matrielskåp. Tanken rymmer 10,000 liter vatten och 500 liter skum. Fordonets programmerbara elsystem med CAN-bus kommunikation styr fordonets släcksystem där manöverpanelen är placerad i det högre bakre skåpet.

UTRUSTNING

Utdragbar vägg

Utdragbar vägg i genomgående skåp. Utdragbar åt båda håll med plats för diverse utrustning.

Bakre materielskåp

Bakre materielskåp med plats för tryckuttag, påfyllning av vattentank, högtrycksslangrulle, manöverpanel och slangkorgar.

Hållare för andningsskydd

Hållare för andningsskydd monterade på utdragbar vägg i materielskåp.

Tanktak

Gångbart halkskyddat tanktak med plats för materaillådor etc.

Elcentral

Elsystemets säkringar samlade på en plats i elcentral.

Belysningsmast

Tryckluftsmanövrerad belysningsmast med tre bredstrålande Xenonbelysningar och gult roterande ljus.

Chassimonterat matrielskåp

Pekskärm

Bilder

VIDEO

Just nu finns ingen video.

DOKUMENT

Publika dokument för Tankbil 6×2
(Just nu finns inget dokument). Nedan finns länkar till dokument för påseende och nedladdning relaterade till Tankbil 6×2.

Just nu finns inget dokument för nedladdning.